Mod de preparare
Visezi la aripioarele picante din restaurantele de tip fast-food, dar încerci să le eviţi pentru că nu ştii exact care sunt ingredientele folosite? Acum îţi poţi face singură, acasă, aripioare picante, iar lista de ingrediente este strict sub controlul tău. Iată cum:
Ingrediente:
10 aripi de pui
1/2 cană cu făină
1/4 lnguriţă cu boia dulce
1/4 linguriţă pudră de chili
1/4 linguriţă cu sare
1/4 cană cu sos iute
1/4 cană ketchup
piper negru şi pudră de usturoi după gust
Preparare:
Într-un bol, amestecă făina cu boia, pudra de chili şi sarea.
Pune aripioarele într-un bol şi presară deasupra amestecul de făină până ce sunt acoperite complet, pe toate părţile.
Acoperă şi lasă la frigider timp de 60 - 90 de minute.
Încinge ulei într-o tigaie înaltă sau o friteuză. Uleiul trebuie să fie suficient încât să acopere aripile în întregime.
Prăjeşte aripile în uleiul foarte bine încins timp de 10 - 15 minute sau până ce vezi că s-au rumenit bine.
Scoate-le din ulei pe un prosop absorbant din hârtie pentru a elimina surplusul de ulei.
Într-o crăticioară, amestecă untul, sosul iute, piperul şi pudra de usturoi. Pune pe foc şi amestecă până ce untul este complet topit şi amestecul este omogen.
Aşază aripioarele într-un bol pentru servit, toarnă amestecul de sos iute peste ele şi amestecă pentru ca toate aripioarele să fie acoperite cu sos.