Aperitiv din carne si ficat de pui cu verdeata
Aperitive / 25.07.2013

Ingrediente

• 1 leg buc. marar • 2 buc. galbenusuri • 2 buc. oua • 150 gr margarina • 3-4 lingura ulei • 1 buc. ceapa • 1 leg. buc. patrunjel • varf lingurita sare • 1 lingurita otet • 3 lingura apa • 300 gr faina alba • 500 gr carne pui • 100 gr ficat de pui • 2felii buc. paine • 2 ceasca lapte dulce • 1 praf buc. piper macinat

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta, pana se obtine un aluat modelabil. apoi aluatul se acopera intr-o folie de plastic si se lasa 1 ora la rece. Ceapa se curata, se taie marunt, se caleste in putin ulei, apoi se adauga carnea de pui dupa ce in prealabil a fost trecuta prin masina de tocat,se calesc impreuna, dupa care se lasa la racit. Se inmoaie feliile de paine in lapte, se scurg si se adauga la compozitie impreuna cu ouale, verdeata taiata marunt, sare si piper dupa gust, dupa care se amesteca bine. Se fierbe separat intr-un clocot ficatul de pui, se taie cubulete , se adauga la compozitie si se amesteca usor. -partea finala: Se intinde aluatul, se unge o tava de cozonac cu ulei si se aseaza foaia de aluat in tava mulata pe fundul si peretii tavii. In interior se aseaza compozitia si se acopera cu o foita de aluat astfel incat sa arate ca un cozonac. Foii de deasupra poti sa-i dai diferite forme, dupa imaginatie. Se introduce tava la cuptorul incalzit pentru 35-40 minute. Sper sa va placa. POFTA BUNA!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro