Creşterea şanselor de a avea un copil sănătos


1. Asigură-te că ai destul acid folic în dieta ta. Acidul folic se găseşte în legumele cu frunze verzi, fasole uscată, ficat şi în unele citrice.
2. Limitează consumul de cafea. Nu consuma mai mult de 300 de grame de cafea pe zi. Conţinutul de cofeină în anumite băuturi depinde de boabele sau frunzele folosite şi cum sunt preparate. Un pahar de 250 de ml conţine, aproximativ, 150 mg de cofeină, în timp ce 250 de grame de ceai negru conţine, aproximativ, 80 de mg de cofeină. Ţine minte că ciocolată conţine cofeină, conţinutul în cofeină al unui baton de ciocolată fiind echivalentul unui sfert de ceşti de 250 ml de cafea.

3. Alege alimente bogate în amidon şi fibre. Fii sigură că primeşti destule vitamine şi minerale în dieta ta zilnică. Mănâncă şi bea minim 4 porţii de produse lactate şi alimente bogate în calciu, alege măcar 1 sursa de vitamina C, vitamina A şi acid folic în fiecare zi.
4. Exerciţii fizice moderate şi Kegel pentru a menţine forţa muşchilor vaginali sunt indicate zilnic.
5. În plus, fii sigură că obţii îngrijire prenatală, în special la începutul sarcinii. Primele 8 săptămâni ale sarcinii sunt critice din punctul de vedere al dezvoltării copilului. Îngrijirea prenatală poate mări şansa că bebeluşul tău să fie unul sănătos. Întâlnirile regulate cu doctorul tău, în timpul sarcinii, sunt foarte importante, deoarece trebuie să îţi monitorizeze sănătatea, pentru a preveni orice fel de problemă care se poate dezvolta în timpul sarcinii.


Unele femei aleg să aştepte o sarcină până când se simt împlinite în celelalte aspecte ale vieţii. Altele se grăbesc să devină mămici la 20 de ani. Oricum ar fi, un copil este o minune, puteţi rămâne însărcinată şi la o vârstă mai înaintată, dar procesul va fi mult mai dificil şi există mult mai multe riscuri atât pentru mama, cât şi pentru făt.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro