Când vine vorba de purtarea șosetelor noaptea, totul depinde de preferințele noastre personale. Oamenii care au acest obicei trebuie să afle acest lucru acum!
Unii oameni nu pot adormi dacă poartă șosete în picioare, pe când alții nu suportă nici măcar gândul să se culce desculți. Conform studiilor, a dormi cu șosetele în picioare poate avea consecințe neplăcute, iar dacă ai acest obicei, poate ar trebui să te gândești să renunți la el!
Citește și: 6 trucuri pe care le folosesc sportivii pentru un somn liniștit
Dormi cu șosete în picioare? 4 efecte negative asupra organismului tău
Poate afecta fluxul sanguin
Fără îndoială, purtarea șosetelor în pat este un obicei extrem de confortabil și chiar poate crește temporar circulația sângelui. Dar, dacă îți ții șosetele în picioare o perioadă lungă de timp, efectul va fi exact invers, scăzând fluxul sanguin.
Dacă ai obiceiul de a purta șosetele peste noapte, pe termen lung s-ar putea să îți încetinească fluxul sanguin.
Risc mai mare de infecții ale pielii
Șosetele tale preferate cu modele amuzante te pot face să râzi și să-ți îmbunătățească starea de spirit chiar și într-o zi mohorâtă, dar fii atent/ă la materialul din care sunt confecționate.
Materialele sintetice, cum ar fi poliesterul, raionul sau nailonul, nu sunt prietenoase cu piele și nu permit picioarelor să respire.
Tranpirațiile nocturne sunt destul de frecvente, iar dacă dormi sub o pătură grea, mediul umed și cald creează un teren de reproducere perfect pentru bacteriile care îți pot afecta picioarele
Dacă unele substanțe chimice dure, cum ar fi vopsele și rășini, au fost folosite în compoziția șosetelor, riscul apariției iritațiilor și erupțiilor cutanate (cunoscute și sub numele de dermatită de îmbrăcăminte) este destul de mare.
Ar putea lăsa urme dureroase pe piele
Dacă ai observat vreodată urme roșiatice pe care le lasă șosetele pe picioare, atunci benzile elastice sunt probabil prea strânse.
Când îți lași șosetele peste noapte, s-ar putea să te trezești cu urme dureroase și iritatții pe piele, care vor avea nevoie de ceva timp pentru a dispărea.
La fel ca orice articol de îmbrăcăminte strâns, șosetele cu benzi elastice strânse pot restricționa fluxul de sânge, provocând umflături.
Poate afecta temperatura corpului
În timpul somnului, corpul tău continuă să funcționeze și, de fapt, se întâmplă chiar multe în timp ce dormi.
Temperatura copului tău se schimbă de mai multe ori în timpul nopții și dormim mai bine când aceasta este mai scăzută.
Dacă porți șosete care nu sunt confecționate din țesături respirabile, temperatura copului poate crește, perturbându-ți somnul.