3. Include sportul în rutina ta zilnică
Chiar dacă de multe ori timpul nu îţi permite să petreci ore la sală nu trebuie să uiţi niciodată că mişcarea este sănătate curată. Acelaşi lucru este valabil şi în acest caz, sportul dovedindu-se a avea un rol esenţial în protejarea creierului de Alzhemier. Seniorii care includ în programul de zi cu zi şi exerciţii uşoare, precum jogging, pot reduce cu 40% riscul de Alzheimer, susţin cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Massachusetts. Indiferent dacă este vorba despre plimbări în aer liber sau jogging, 30 de minute de exerciţii de 5 ori pe săptămâna aduc beneficii la orice vârstă, spun specialiştii.4. Redu nivelul de stres din viaţa ta
Ştim că stresul afectează întregul corp, însă există şi studii care vorbesc despre impactul pe care îl are asupra creierului, accelerând declinul congnitiv şi mărind riscul de Alzheimer.De asemenea, o altă cercetare apărută în US National Library of Medicine National Institutes of Health arată că în cazul persoanelor care se confruntă cu un declin cognitiv uşor, dar sunt expuse unui nivel ridicat de stres, s-a constatat o acclerare a ritmului de degradare a creierului.
Prin urmare, orice activitate care ajută la reducerea nivelului de stres trebuie să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi. Meditaţia, yoga şi tehnicile de respiraţie sunt câteva dintre metodele care te pot ajuta să te relaxezi şi să gestionezi mai uşor stresul.
Alte directii de cercetare: albastrul de metil dizolva placile toxice care duc la Alzheimer. Uleiul de nuca de cocos ofera un combustibil alternativ (ketone) pe care creierul cu Alzheimer poate sa-l foloseasca. Tiroida sanatoasa e la baza unui metabolism sanatos care permite desfasurarea armonioasa a tuturor proceselor de reparare din corp (miini si picioare calde). Medicina moderna se concentreaza asupra urgentelor si ofera mai nimic pentru prevenire. Depresiile sint un semn rau pentru viitorul creierului. Si scuze pentru tastatura mea minuscula ce nu-mi permite sa tiparesc fare mici greseli.
Femeia care a trait cel mai mult (122 de ani - vesi Wikipedia), intreaga viata a mincat circa un kg de ciocolata pe sapatmina, a baut un pic de vin in fiecare zii si a fumat un pic in fiecare zi pina la 110 ani cind nu a mai putut sa se duca pe bicicleta la debit ca sa-si cumpere tigari. Majoritatea supercentenarilor au fumat un pic - rau sau bine - asta e statistica. Cea mai buna mincare e mincarea traditionala Romaneasca de inainte de 1940 cind s-au introdus chimicalele si mincarurile moderne, inclusiv uleiurile vegetale care au fost initial cultivate ca sa fie combustibili pentru masini. Pacat de femeile care citesc articole ca acesta si pacat de familiile lor.