Ce trebuie să faci ca să-ţi protejezi creierul de Alzheimer
Sedentarismul, somnul insuficient, alimentaţia dezechilibrată şi un consum mare de zahăr pot să afecteze creierul şi să favorizeze apariţia bolii Alzheimer.
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, creierul nostru începe să nu mai funcţioneze la capacitate maximă şi uităm anumite lucruri mai uşor sau ne este foarte greu să învăţăm lucruri noi. Însă, în unele cazuri acest declin este unul mai alert, ajungându-se la probleme serioase: diferite stări de confuzie în îndeplinirea ritualurilor zilnice, dezorientarea şi judecata slabă. În aceste situaţii vorbim despre maladia Alzheimer, o boală degenerativă, progresivă, care determină mai multe tipuri de modificări în creierul persoanelor afectate.
Cercetările arată că stilul de viaţă sănătos poate ajuta la prevenirea acestei boli şi că prin schimbarea unor lucruri mărunte în alimentaţia zilnică, riscul de Alzheimer se poate reduce cu până la 53%. Iată ce trebuie să faci ca să-ţi protejezi creierul de Alzheimer:
ScienceAlert.
Cercetările arată că stilul de viaţă sănătos poate ajuta la prevenirea acestei boli şi că prin schimbarea unor lucruri mărunte în alimentaţia zilnică, riscul de Alzheimer se poate reduce cu până la 53%. Iată ce trebuie să faci ca să-ţi protejezi creierul de Alzheimer:
Alte directii de cercetare: albastrul de metil dizolva placile toxice care duc la Alzheimer. Uleiul de nuca de cocos ofera un combustibil alternativ (ketone) pe care creierul cu Alzheimer poate sa-l foloseasca. Tiroida sanatoasa e la baza unui metabolism sanatos care permite desfasurarea armonioasa a tuturor proceselor de reparare din corp (miini si picioare calde). Medicina moderna se concentreaza asupra urgentelor si ofera mai nimic pentru prevenire. Depresiile sint un semn rau pentru viitorul creierului. Si scuze pentru tastatura mea minuscula ce nu-mi permite sa tiparesc fare mici greseli.
Femeia care a trait cel mai mult (122 de ani - vesi Wikipedia), intreaga viata a mincat circa un kg de ciocolata pe sapatmina, a baut un pic de vin in fiecare zii si a fumat un pic in fiecare zi pina la 110 ani cind nu a mai putut sa se duca pe bicicleta la debit ca sa-si cumpere tigari. Majoritatea supercentenarilor au fumat un pic - rau sau bine - asta e statistica. Cea mai buna mincare e mincarea traditionala Romaneasca de inainte de 1940 cind s-au introdus chimicalele si mincarurile moderne, inclusiv uleiurile vegetale care au fost initial cultivate ca sa fie combustibili pentru masini. Pacat de femeile care citesc articole ca acesta si pacat de familiile lor.