Alimente care te protejează de infarct
Sănătate · Medicina preventiva / 03.03.2019

Acumularea excesivă de placă pe pereții arteriali îngustează arterele în timp și duce la o afecțiune cunoscută sub numele de arterioscleroză.

Nu există soluții rapide pentru descompunerea plăcii, dar oamenii pot face schimbări majore ale stilului de viață pentru a evita acumularea de placă și pentru a îmbunătăți sănătatea inimii. Iată câteva alimente care te protejează de infarct!

Ce alimente care te protejează de infarct și de acumularea de placă pe artere ar trebui să incluzi în dieta ta?


Placa este un amestec de grăsimi, calciu, colesterol și deșeuri din celulele din organism. Acest amestec se poate lipi de pereții arterelor, ceea ce face ca aceste vase sanguine să fie îngustate. Arterele blocate pot opri sângele care ar trebui să ajungă în diferite părți ale corpului, ceea ce poate crește riscul de atac de cord, insuficiență cardiacă sau accident vascular cerebral. Există unii factori de risc pentru arterele înfundate pe care îi putem gestiona, cum ar fi:

- obezitatea
- dietele nesănătoase, bogate în grăsimi saturate și trans
- tensiunea arterială crescută
- nivelurile ridicate de colesterol
- rezistența la insulină și diabetul zaharat
- lipsa activității fizice
- fumatul

Din fericire, poți trata această problemă într-un mod complet natural, cu ajutorul următoarelor alimente care te protejează de infarct:


Usturoi

Usturoiul scade nivelul colesterolului și tensiunea arterială, stimulând sistemul imunitar.

Mere și grapefruit

Aceste fructe sunt bogate în pectină, care scade colesterolul, în timp ce nivelurile ridicate de magneziu și potasiu scad tensiunea arterială.

Curcumă

Curcumina, ingredientul activ al turmericului, stimulează funcția endoteliului, căptușeala vaselor de sânge, care reglează tensiunea arterială, coagularea sângelui și alte procese esențiale.

Spanac

Spanacul are un conținut bogat de potasiu, vitaminele C, K și A, fier, calciu, acid folic, precum și nitrați alimentari, care susțin producția de oxid nitric, ce scade tensiunea arterială.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline are un conținut bogat de oleocanthal, un antioxidant natural care ajută la săntatea cardiovasculară.

Cantalup și kiwi

Aceste fructe nu conțin colesterol și reduc cantitatea de placă atașată pe pereții arterelor. Acestea stimulează capacitatea organismului de a transforma grăsimea în energie în loc de a o acumula în vasele de sânge. Conținutul ridicat de potasiu din cantalup reduce tensiunea arterială și relaxază vasele de sânge.

Roșii

Roșiile reduc riscul arterelor înfundate, datorită prezenței carotenoidelor pe bază de plante și a licopenului, care scade colesterolul din sânge și previne oxidarea colesterolului.

Ceai verde

Ceaiul verde conține flavonoide, care susțin sănătatea inimii și reduc riscul arterlor înfundate.

Ulei de pește

Acesta este o sursă bogată de acizi grași omega-3, care luptă împotriva inflamației și stimulează memoria. Vegetarienii și veganii ar trebui să crească aportul de plante cu omega-3, cum ar fi semințele de chia, nucile, semințele de cânepă sau de dovleac.

Struguri roșii și fructe de pădure

Fructele de pădure au un conținut bogat de flavonoide, adică acei antioxidanți puternici care scad stresul oxidativ și împiedică formarea plăcii arteriale.

Rodie

Rodia previne formarea plăcii arteriale și reduce în mod natural tensiunea arterială.

Ovăz

Ovăzul este bogat în fibre solubile, iar acestea scad nivelul de colesterol, astfel împiedicând înfundarea arterelor.

Nuci

Nucile reduc riscul de diabet zaharat de tip 2 și boli de inimă. De asemenea, reduc tensiunea arterială.

Pe lângă consumul acestor alimente sănătoase, ar trebui să faci tot posibilul pentru a reduce stresul din viața ta și pentru a face mișcare în mod regulat.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro