Tort cu crema de ciocolata
Retete pentru sarbatori / 14.08.2009

Mod de preparare

Binenteles ca masa nu se poate termina decat cu un tort mare... de ciocolata.

Ingrediente:


- pentru blat: 200 grame de faina, sase oua, 150 grame zahar, 150 grame de miez de nuca, 100 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, zahar vanilat, un praf de sare
- pentru crema: 200 grame de ciocolata, 500 de grame de frisca lichida, o lingura de granule de gelatina, 200 de grame de miez de nuca macinata
- pentru sirop: 100 grame de zahar, 100 ml de apa, patru linguri de rom, zahar vanilat.
- pentru glazura: 200 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, doua linguri cu lapte

Preparare:


Amesteca untul cu zaharul, adauga ouale, miezul de nuca tocat, ciocolata topita, zahar vanilat si sare. Amesteca cu telul intr-un vas pus in bain-marie.
Adauga faina si omogenizeaza compozitia amestecand foarte usor.
Toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si da blatul la cuptor 30-45 de minute
Lasa blatul sa se raceasca si apoi insiropeaza-l (fierbe siropul la foc mic, 15 minute!)
Amesteca cu mixerul, intr-un vas pus pe foc, in bain-marie, ingredientele pentru crema, mai putin nuca. Cand crema este legata, adauga nuca.
Intinde crema de blat si monteaza tortul.
Topeste ciocolata, adauga untul si laptele, toarna uniform pe suprafata tortului din centru catre exterior.
Tortul trebuie tinut doua ore in frigider inainte de a fi servit.
  • roxu, luni, 14.02.2011 12:16
    despre tort

    acum eu l-am testat este bun dar sa aveti de grija...eu am 12 ani si l-am facut pentru ca e simplu...bafta;)

  • Mirela, duminică, 09.01.2011 18:32
    Tort

    Tortul este bun, dar siropul trebuie facut cantitate dubla, pentru ca asa nici nu zici ca este insiropat. Apoi, la crema, trebuie topita pe baie de aburi doar ciocolata, restul mixate normal.

  • aurora, vineri, 31.12.2010 10:31
    excelent

    L-am realizat pentru seara de revelion.A iesit impecabil!

  • aida, marţi, 21.12.2010 23:29
    tort de ciocolata

    -tortul nu e nici pe departe mare -blatul a iesit cam tare,nu curge deloc;cred ca albusurile trebuiau batute spuma si incorporate la urma -gelatina se pune nedizolvata? -frisca se pune nebatuta? -mie nu mi-a iesit nimic spectaculos,ceva e gresit,scrie mai clar reteta

  • xD, miercuri, 28.07.2010 10:11
    cred ca asta e...

    am 12 ani si va spun ca eu cred ca se lasa la cuptor pana cand blatul nu mai este moale si este facut pt azi e ziua mamei mele si ii fac acest tort...sper ca toate mamicile sa gateasca impreuna cu picii lor pt ca asa va distrati si apropoiati mai mult familia...cu stima Octavia-Bucuresti-12 ani...pwp bafta la tort ;) :*

  • RANESCU NICOLETA, luni, 29.03.2010 21:00
    LA CE PRET AJUNGE UN TORT MARE DE CIOCOLATA

    AS VREA SA STIU CUM SE FACE O CREMA ADEVARATA PE BAIN MARE TOT TIMPU CIND AM FACUT NU MIA REUSIT .

  • alex, sâmbătă, 20.02.2010 21:36
    temperatura

    la ce temperatura il pui la cupto???

  • feraru rahela, sâmbătă, 19.12.2009 20:35
    bune torturile

    sunt f tare retele si chear le'am incercat...fb :x

  • reby, luni, 16.11.2009 19:10
    despre tort

    mie mi se pare ca tortul e chear bun lam incercat de ziua mea

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro