Top 7 meniuri de Paşte
Retete pentru sarbatori / 23.04.2011

Mod de preparare

Vei avea invitaţi la masa de Paşte şi vrei un meniu complet şi delicios? Îţi propunem o serie de reţete care te vor ajuta să prepari mâncăruri apetisante, rapid şi uşor.

Fiecare meniu conţine aperitiv, supă sau ciorbă şi un fel principal. Desertul tradiţional de Paşte este pasca sau cozonacul, prin urmare meniurile nu conţin şi o reţetă pentru desert.

Nu uita că alegerea vinului se face în funcţie de preparatele pe care le-ai gătit. Citeşte sfaturile somelierului în articolul Alege vinurile potrivite pentru masa de Paşte!

Meniul 1 - Tradiţional


Ouă picante
Ciorbă de miel
Friptură din pulpă de miel cu sos de usturoi

Meniu 2 - Cu legume


Chec aperitiv cu ciuperci
Supă de fasole albă cu miel
Friptură de miel cu leuştean şi piure de telină


Meniu 3 - Rafinat


Mingiuţe umplute cu pui
Ciorbă de pui cu tarhon
Tocăniţă de miel cu sos curry şi sos tomat


Meniu 4 - Cu pui şi miel


Placintă cu carne de pui
Ciorbă de ciuperci cu perişoare de carne
Friptură de miel în stil mediteranean


Meniu 5 - Exotic


Aperitiv de mere, tofu şi seminţe de susan
Supă thailandeză de morcovi
Pilaf turcesc cu carne de miel şi stafide


Meniu 6 - Vegetarian


Crudităţi cu sos de lămâie şi plante aromate
Supă de roşii cu soia
Drob de soia

Meniu 7 - Fără miel


Spic la cuptor
Ciorbă de la Rădăuţi
Friptură de vită cu legume verzi
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro