Toba ardeleneasca
Retete pentru sarbatori / 17.12.2008

Mod de preparare

Iata cum poti prepara "altfel" celebra toba, pentru a primi numai laude. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia.

Ingrediente si cantitati:


1 burta de porc
500 grame de carne (fleica)
2 rinichi
1 lingura cu sare
1 lingurita cu boia
1 limba
cateva fasii de sorici
2 urechi (varfurile)
1 varf de cutit cu piper macinat
200 grame de slanina (o bucata lunga cat burta)

Mod de preparare:


1. Se taie toata carnea, limba si slanina fasii, se da cu piper, sare si boia si se pun la fiert in apa putina, cat sa le acopere.
2. Se curata burta, apoi se umple bine, punand, pe cat posibil, fasiile de carne, limba si slanina pe lung; se coase coase des si se inteapa sa nu crape.
3. Se pune din nou la fiert in apa rece (sa fiarba 1 jumatate de ora de la primul clocot), dreasa cu 1 ceapa, 3 foi de dafin, 1 pahar cu vin si o lingurita cu boabe de piper.
4. Se preseaza o zi intre doua funduri de lemn si apoi e gata pentru masa de Craciun.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro