STUFAT DE MIEL IN VAS ROMAN
Retete pentru sarbatori / 22.04.2013

Ingrediente

o pulpa de miel 3 legaturi ceapa verde 3 legaturi usturoi verde o cana cu supa de legume o cana cu suc concentrat de rosii jumatate de cana vin rose sare piper o legatura de marar verde 4 linguri ulei

Mod de preparare

Carnea de miel se curata de piele, se spala si se taie in bucati potrivite. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie in bucati de 2-3 cm. Vasul roman se pune l ainmuiat in apa rece. Intr-o oala se incinge uleiul, apoi se adauga carnea si se rumeneste usor pe ambele parti, se presara cu putina sare. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se lasa sa se inabuseasca, pana se evapora o parte din vin. Carnea se intoarce pe ambele parti. Se scot apoi bucatile intr-un castron, iar in oala se pun ceapa si usturoiul. Se amesteca pe ambele parti pana se inmoaie putin. Se adauga iar putina sare. In vasul roman se aseaza bucatile de carne si ceapa, impreuna cu sosul lasat. Supa de legume se amesteca cu sucul de rosii (eu am avut facut in casa, destul de gros si consistent, dar se poate inlocui cu pasta de tomate). Se adauga piper si se toarna peste carne in vasul roman. Se pune la cuptor o ora, la foc potrivit. Se verifica carnea, sa fie frageda. La final se presara cu marar taiat fin.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro