Salata de boeuf
Retete pentru sarbatori / 18.12.2008

Mod de preparare

Consistenta si foarte gustoasa, salata de boeuf a devenit un preparat de nelipsit la mesele de sarbatori. Nu se prepara deloc greu, iti trebuie doar ceva timp la dispozitie si... rabadare! Reteta de salata este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia.

Ingrediente si cantitati:

700 grame de carne de vita (macra: muschiulet, pulpa)
700 grame de cartofi (din cei care nu se sfarama deloc la fiert)
300 grame de castraveciori murati in otet (sau mai putin, daca sunt prea acri)
50 grame de mazare boabe
2 gogosari murati pentru fata interioara si 1 pentru cea exterioara
3 morcovi mai mari
500 ml maioneza (cu sau fara lamaie, cum iti place)
sare, dupa gust

Mod de preparare:

1. Carnea se pune la fiert, pana se rasoleste. Cartofii se fierb si ei, dar masurat, sa nu se patrunda de tot. Dupa aceea, se curata si se lasa sa se raceasca.
2. Mazarea, daca e din cutie, o fierbi 5 minute; daca e congelata, se fierbe pana se inmoaie.
3. Morcovii, curatati bine, se fierb cam 1 jumatate de ora (sau chiar mai putin), sa fie mai tari. Fiecare ingredient se fierbe separat, pentru a-si pastra gustul.
4. Castravetii si gogosarii se taie maruntel. Se face apoi si maioneza.
5. Pe masura ce legumele si carnea au fiert si s-au racit, se taie si ele marunt.
6. Intr-un castron, se amesteca bine salata cu trei sferturi din maioneza. Se pune apoi salata musuroi pe un platou, se rotunjeste, se unge cu maioneza ramasa, iar gogosarul si maslinele se taie feliute si se orneaza salata.
  • RODICA-SHTEFANIA, sâmbătă, 05.10.2013 14:59
    SALATA BEUF

    FRUMOS ORNATA ANUL ACESTA , VOI FACE ACEST ORNAMET PE SALATA AN DE AN FAC ALT ORNAMENT ... SANATATE RODICA , RE, ITALIA

  • Laura, joi, 29.12.2011 09:27
    FAAAAAIN

    Super fain decorul! O ideie minunata pentru masa de rev. O sa-l copiez sigur.

  • andreea, luni, 21.11.2011 17:17
    salutare

    nu exista sarbatoare romaneasca fara salata boeuf

  • Amira, joi, 30.12.2010 16:43
    Parizer in loc de pui

    Eu acum fierb cartofii ptr salata si mai dau cite o raita pe site-uri sa vad daca nu am uitat vreun ingredient:P Eu nu am facut niciodata cu pui....intotdeauna am pus parizer sau jambon fiert.Este foarte bun si munca mai putzina ptr ca il feliaza la magazin si eu doar il tai cubuletze :)

  • alexa, vineri, 24.12.2010 09:17
    buna

    buna imi place salata boeuf enorm, iar de sarbatori mama ma pune mereu sa o fac io deoarece am facut-o acum 2 ani si a zis ca o fac mai buna decat a ei. chir dak am 15 imi place sa gatesc de sarbatori mai ales aceasta salata beouf

  • silviu, miercuri, 17.11.2010 18:57
    salata de doeuf cu peste afumat

    eu fac salata boeuf cu peste afumat si ieste foarte bun , si sincer ii da un gust aparte . Stima

  • ILEANA, luni, 28.12.2009 21:31
    fara carne

    salata boeuf fara carne se numeste salata a la russe. Sunt f.bune ambele variante.

  • nico, duminică, 27.12.2009 18:11
    cu piept de pui

    eu pun albitura(pastarnac,patrunjel)in plus ,pe langa morcovi ,cartofi ,castraveti si gogosari.si piept de pui fiert.e super

  • ilinca pop, miercuri, 23.12.2009 22:53
    fara carne

    eu o prepar fara carne, e mult mai gustoasa. pt,, carnivori,, o pot asorta alaturi cu chiftele sau snitele.

  • maria rotariu;), marţi, 22.12.2009 20:18
    suuuper buna

    adorr salata boeuf !:X:X:X e super buna mancarea mea favorita...pacat ca mama mea nu o gateste decat la craciun si la paste:( nu prea are timp...poate invat de la ea si o fac si eu nu?doar am deja 12 ani...:)numai bine!

  • VERA TERENTI, vineri, 18.12.2009 18:01
    MERITA SA INCERCI

    Fetelor! sincera sa fiu pregatesc salata boeuf deja de vre-o citiva ani si este foarte buna si cu carne si fara, asa ca indiferent ce pui in ea, merita sa incerci, de ex. la mine cind imi vin cei dragi de sarbatori toti ma intreaba din prima:''salata boeuf ai facut?''

  • anastasia, miercuri, 16.12.2009 14:57
    si cu si fara

    sincer sa va zic nu am facut asa fel de salata dar pare a fi gustoasa .eu o sa incerc si cu carne si fara carne,si o sa va zic ce mia esit ok.

  • Surica, miercuri, 30.09.2009 22:07
    o simpla reteta

    Eu in general fac salata fara carne si este super de buna gustoasa Secretul este sa ai persoanele care trebuiesc la masa ...compania conteaza ff mult ..

  • elenaangy, sâmbătă, 21.03.2009 19:54
    salata de boeuf

    ba merge foarte bine si inca cu maioneza vegetata [sunt multe variante] ,in plus de asta este si de post

  • Violeta, sâmbătă, 07.03.2009 22:17
    Salata boeuf

    Se face la fel numai ca nu se pune carne dar nu se mai numeste salata boeuf.

  • Jolie, luni, 29.12.2008 20:09
    buna

    Hello! Si eu sunt curioasa cum se face salata beuf fara carne! va rog, sa scrie cnv pe site!

  • Andre, luni, 29.12.2008 20:04
    Salata de boeuf fara carne

    Buna! As vrea sa aflu cum se prepara salata boeuf fara carne. Daca tot punem numai legume, ce rost mai are sa pune si carne? Nu gasesc pe niciun site fara carne... Am mancat la cineva fara carne si mi-a placut multy mai mult! as vrea sa aflu o reteta! Ms!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro