Pui la cuptor cu muştar iute
Retete pentru sarbatori / 14.12.2010

Mod de preparare

Puiul la cuptor se numără adesea printre bunătăţile pe care le punem pe masa de Sărbători, pentru a mai varia şi echilibra meniul tradiţional pe bază de porc.

Iată o reţetă ineditã, care datorită ingredientului secret - muştarul iute (poate fi cel de la Knorr) - te va ajuta să diversifici aroma puiului la cuptor într-un mod simplu şi rapid!


Muştarul iute va frăgezi carnea şi totodată va menţine crusta crocantă şi aspectul auriu al fripturii. Rezultatul îi va surprinde şi îi va încânta cu siguranţă pe toţi membrii familiei!
 
Ingrediente:
1 pui întreg
3 linguri de muştar
2 morcovi
4 cartofi
ulei de măsline
lichior
sare după gust

Mod de preparare:
Se taie legumele şi se pun într-o tavă, iar deasupra se presară puţin ulei de măsline.
Separat, se acoperă puiul cu muştar cu ajutorul unei pensule speciale sau a unei linguri şi apoi se aşaza peste legumele tăiate.
În prealabil, se încălzeşte cuptorul la 180°C, apoi se introduce tava şi se lasă timp de o oră. În timpul coacerii, se pot adăuga peste pui câţiva stropi de lichior.   

Poftă bună!
  • ramona, marţi, 01.03.2011 16:26
    pui la cuptor cu mustar iute

    super bun am sa imi impresionez sotul si copilul

  • LAUR, vineri, 25.02.2011 21:38
    ESTE FOARTE BUN

    ESTE FOARTE BUN LA GUST DAR E BUN CEL MAI BUN

  • denisa, sâmbătă, 29.01.2011 08:51
    despre reteta

    foarte gustos am facut si mi.a placut cum este mai puneti

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro