Pui cu muştar, miere şi gem la cuptor
Retete pentru sarbatori / 29.11.2011

Ingrediente

Un pui întreg, tăiat în bucăţi mari
1 linguriţă boia de ardei dulce
un sfert de linguriţă piper negru
o jumătate de linguriţă pudră de curry
3 linguri de muştar
un sfert de ceaşcă de miere
2 linguri gem de caise

Mod de preparare

Presară peste bucăţile de pui prafurile de boia, curry şi piper, iar mai apoi aşază bucăţile într-o tavă unsă cu ulei sau cu unt. Amestecă muştarul cu miere şi gemul într-un castron. Conţinutul se toarnă peste bucăţile pui şi se lasă la marinat timp de o oră, dar se poate lăsa şi peste noapte. Mai apoi, tava cu pui se bagă la cuptorul care a fost încălzit în prealabil şi se lasă la copt timp de o oră, verificând ocazional puiul să nu se lipească. Se poate servi cu orez, dacă doreşti.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro