Prajitura cu crema de lamaie
Retete pentru sarbatori / 24.06.2003

Mod de preparare

Iti propunem reteta unei prajituri care ii va face pe toti mesenii sa se linga pe degete de buna ce este! Dulciurile cu crema, desi au "reputatia" de a fi mai "grele", sunt extrem de gustoase, iar aceasta prajitura cu crema de lamaie nu face exceptie.

Ingrediente si cantitati:

300 g faina;
80 g unt;
4 linguri zahar;
4 linguri lapte;
1 ou;
1 lingurita amoniac;
sare;
vanilie.

Crema:

300 g zahar;
200 g unt;
100 g faina;
1 l lapte;
zeama de la 2 lamai;
coaja rasa de lamaie.

Mod de preparare:

1. Se freaca foarte bine untul cu zaharul si apoi se adauga, pe rand, 4 linguri de lapte, oul, faina, amoniacul, sarea si vanilia, si se face un aluat care trebuie sa fie bine framantat.

2. Se imparte aluatul in 3 parti si se intind 3 foi, care se coc pe rand, in tava, la cuptor.

3. Apoi se prepara crema din 150 g zahar, amestecat cu 100 g faina, peste care se toarna putin cate putin litrul de lapte. Se pune apoi la fiert pana se ingroasa. Dupa ce a fiert, se da la o parte si se lasa sa se raceasca.

4. Se freaca spuma 200 g unt cu 150 g zahar pudra si se adauga zeama si coaja de lamaie. Se amesteca apoi cu compozitia de lapte racita.

5. Se ia cate o foaie de aluat coapta si se intinde pe fiecare cate un strat de crema. Se asaza una peste alta. Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat. Se lasa la racit 4-5 ore.
  • Bogdan Cremosu, vineri, 13.04.2012 15:50
    crema

    asa panarame de bucatarese pe chat-ul asta nu am mai vazut

  • dana, vineri, 13.04.2012 07:43
    raspuns pt.COSTY

    se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,e o foaie f.buna si pt.alte creme,poti improviza pe gustul tau,spor la treaba si pofta buna

  • COSTY, joi, 29.03.2012 20:34
    o intrebare,va rog!

    se coace in tava,sau pe fundul ei,pot sa pun foaie de copt,imi este teama ca nu voi putea sa o scot din tava,deoarece pare o foaie pufoasa. va multumesc,vreau un raspuns cat mai repede ,daca se poate.

  • malina, marţi, 31.01.2012 16:31
    prajitura cu lamaie

    foarte buna. s-a mancat rapid. multumesc.

  • eugenia, luni, 09.01.2012 18:43
    prajitura cu lamie

    salutare acum o fac dar nu cred ca o sa-mi iasa ca la tine.....

  • mv, sâmbătă, 03.12.2011 17:55
    prajitura cu lamaie

    imi poate spune cineva ce marime trebuie la tava multumesc

  • alexandra, marţi, 11.10.2011 14:32
    prajitura cu lamaie

    este foarte buna am facuto si o sa o mai fac iar si iar va multumesc:**: :* :)

  • mari, vineri, 29.07.2011 14:02
    prajitura cu lamaie

    eu deasupra pun un strat de crema si dupa aceea presar nuca de cocos

  • Anna T., sâmbătă, 30.04.2011 14:30
    Buna,f. buna.

    Nu stiu cum se numeste,am facut-o si e al naibii de buna ,asta conteaza.Multumesc mult "eva.ro"

  • cristina, miercuri, 15.12.2010 09:19
    prajitura

    aceasta prajitura se ma numeste alba ca zapada si este foarte buna si cu crema de ciocolata

  • jane, joi, 12.08.2010 16:39
    !!!!!!!

    Sa stiti ca eu reteta am invatat-o de la mama mea si ea deasupra pune un strat de crema asa ca fiecare o face cum doreste dar reteta esentiala a fost scrisa corect asa de rea e lumea in ziua de azi cred ca ar trebui sa neschimbam un pic. Va pup !

  • dodo, vineri, 02.07.2010 15:23
    mai, pai

    mai ,pai da doamna aia rautacioasa are dreptate. Prajitura din poza arata cu frisca. Inseamna ca ori nu corespunde poza ori nu corespunde reteta.

  • gabriela, joi, 06.05.2010 03:45
    rautate..rautate

    buna la toata lumea..si eu fac prajitura asta tot numai cu zahar pudra deasupra..fiecare are cate o reteta ...aparte nu este un stas...nu mai fiti rautacioase...rautatea nu duce nicaieri....o zii buna...

  • marin, vineri, 30.04.2010 08:30
    imi plac prajiturile!

    Cand mai faceti prajituri invitati-ma si pe mine :P multumesc!

  • gradinaru, luni, 28.12.2009 13:16
    denumire

    aceasta prajitura este cunoscuta sub numele de ALBA CA ZAPADA si se face cu predilectie de Craciun

  • Lacrima, sâmbătă, 12.12.2009 16:17
    ...

    in.loc.de.amoniac.pot.sa.pun.bicarbonat?

  • Andrei, duminică, 15.11.2009 16:19
    Asta e!

    Cautam de mult reteta asta , deja imi lasa gura apa, o sa o incerc ...sper sa iasa la fel de buna ca in amintirile mele :) Multumesc (la fel o stiu cu zahar pudra deasupra sau o glazura din zahar pudra frecat bine cu zeama de lamaie )

  • paula, vineri, 12.06.2009 17:49
    -

    cred ca e foarte bunuta reteta asta, dar, la fel, angi, nu cred ca e cazul sa ne manifestam frustrarile pe net. fiecare face orice reteta cum vrea si fiecare poate aduce imbunatatiri sau poate scoate cate ceva dintr-o reteta, iar aici fiind vorba de un detaliu de aspect, chiar nu iti inteleg inversunarea.

  • vivi, duminică, 07.06.2009 00:25
    -

    cred ca fiecare isi are reteta lui... si eu o stiu tot assa, doar cu zahar pudra, dar nu e rau sa se mai vina si cu idei pe langa...nu cred ca tre sa fim rautaciosi

  • Mariana Olariu, duminică, 05.04.2009 08:57
    prjituri delicioase

    imi place sa fac prajituri diverse dar atunci cand nu-mi reusesc nu mai fac o perioada.Nu am un aragaz care sa ma asculte si atunci fac la un cuptoras electic cu tava mica si de aceea trebuie sa diminuiez retetele.Multumesc celor care trimit aceste minunate retete de prajituri am notat si eu cateva pentru masa de Pasti.Mariana

  • angi, duminică, 21.12.2008 21:35
    praji cu lamaie

    deasupra are albus batut sau frisca nu e doar zahar praf.scrieti corect retetele

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro