Prajitura cu crema de lamaie
Mod de preparare
Iti propunem reteta unei prajituri care ii va face pe toti mesenii sa se linga pe degete de buna ce este! Dulciurile cu crema, desi au "reputatia" de a fi mai "grele", sunt extrem de gustoase, iar aceasta prajitura cu crema de lamaie nu face exceptie.Ingrediente si cantitati:
300 g faina;
80 g unt;
4 linguri zahar;
4 linguri lapte;
1 ou;
1 lingurita amoniac;
sare;
vanilie.
Crema:
300 g zahar;
200 g unt;
100 g faina;
1 l lapte;
zeama de la 2 lamai;
coaja rasa de lamaie.
Mod de preparare:
1. Se freaca foarte bine untul cu zaharul si apoi se adauga, pe rand, 4 linguri de lapte, oul, faina, amoniacul, sarea si vanilia, si se face un aluat care trebuie sa fie bine framantat.
2. Se imparte aluatul in 3 parti si se intind 3 foi, care se coc pe rand, in tava, la cuptor.
3. Apoi se prepara crema din 150 g zahar, amestecat cu 100 g faina, peste care se toarna putin cate putin litrul de lapte. Se pune apoi la fiert pana se ingroasa. Dupa ce a fiert, se da la o parte si se lasa sa se raceasca.
4. Se freaca spuma 200 g unt cu 150 g zahar pudra si se adauga zeama si coaja de lamaie. Se amesteca apoi cu compozitia de lapte racita.
5. Se ia cate o foaie de aluat coapta si se intinde pe fiecare cate un strat de crema. Se asaza una peste alta. Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat. Se lasa la racit 4-5 ore.
asa panarame de bucatarese pe chat-ul asta nu am mai vazut
se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,e o foaie f.buna si pt.alte creme,poti improviza pe gustul tau,spor la treaba si pofta buna
se coace in tava,sau pe fundul ei,pot sa pun foaie de copt,imi este teama ca nu voi putea sa o scot din tava,deoarece pare o foaie pufoasa. va multumesc,vreau un raspuns cat mai repede ,daca se poate.
foarte buna. s-a mancat rapid. multumesc.
salutare acum o fac dar nu cred ca o sa-mi iasa ca la tine.....
imi poate spune cineva ce marime trebuie la tava multumesc
este foarte buna am facuto si o sa o mai fac iar si iar va multumesc:**: :* :)
eu deasupra pun un strat de crema si dupa aceea presar nuca de cocos
Nu stiu cum se numeste,am facut-o si e al naibii de buna ,asta conteaza.Multumesc mult "eva.ro"
aceasta prajitura se ma numeste alba ca zapada si este foarte buna si cu crema de ciocolata
Sa stiti ca eu reteta am invatat-o de la mama mea si ea deasupra pune un strat de crema asa ca fiecare o face cum doreste dar reteta esentiala a fost scrisa corect asa de rea e lumea in ziua de azi cred ca ar trebui sa neschimbam un pic. Va pup !
mai ,pai da doamna aia rautacioasa are dreptate. Prajitura din poza arata cu frisca. Inseamna ca ori nu corespunde poza ori nu corespunde reteta.
buna la toata lumea..si eu fac prajitura asta tot numai cu zahar pudra deasupra..fiecare are cate o reteta ...aparte nu este un stas...nu mai fiti rautacioase...rautatea nu duce nicaieri....o zii buna...
Cand mai faceti prajituri invitati-ma si pe mine :P multumesc!
aceasta prajitura este cunoscuta sub numele de ALBA CA ZAPADA si se face cu predilectie de Craciun
in.loc.de.amoniac.pot.sa.pun.bicarbonat?
Cautam de mult reteta asta , deja imi lasa gura apa, o sa o incerc ...sper sa iasa la fel de buna ca in amintirile mele :) Multumesc (la fel o stiu cu zahar pudra deasupra sau o glazura din zahar pudra frecat bine cu zeama de lamaie )
cred ca e foarte bunuta reteta asta, dar, la fel, angi, nu cred ca e cazul sa ne manifestam frustrarile pe net. fiecare face orice reteta cum vrea si fiecare poate aduce imbunatatiri sau poate scoate cate ceva dintr-o reteta, iar aici fiind vorba de un detaliu de aspect, chiar nu iti inteleg inversunarea.
cred ca fiecare isi are reteta lui... si eu o stiu tot assa, doar cu zahar pudra, dar nu e rau sa se mai vina si cu idei pe langa...nu cred ca tre sa fim rautaciosi
imi place sa fac prajituri diverse dar atunci cand nu-mi reusesc nu mai fac o perioada.Nu am un aragaz care sa ma asculte si atunci fac la un cuptoras electic cu tava mica si de aceea trebuie sa diminuiez retetele.Multumesc celor care trimit aceste minunate retete de prajituri am notat si eu cateva pentru masa de Pasti.Mariana
deasupra are albus batut sau frisca nu e doar zahar praf.scrieti corect retetele