Patru fripturi deodata
Retete pentru sarbatori / 14.08.2009

Mod de preparare

O combinatie gustoasa, pentru o zi si o masa speciala. Suficient pentru sase persoane flamande!

Ingrediente:


- un pui intreg, potrivit de mare,
- 500-800 de grame de cotlet de vita,
- 800 de grame de muschi de iepure, sau 3-4 pulpe din spate (gasesti in supermarket),
- 500 de grame de ceafa de porc,
- doua lamai,
- un morcov,
- trei cepe de apa,
- o telina mica,
- patru catei de usturoi,
- vin alb,
- o cana de supa de carne,
- frunze de dafin, rosmarin, marar, salvie, frunza de telina, cimbru, frunza de patrunjel,
- ulei, unt, sare, piper.

Preparare:

  • Spala cotletul de vita, curata-l bine de pielite, usuca-l si freaca bucata de carne cu sare si piper. Pune carnea la prajit in ulei, amestecat cu unt topit. Pune frunzele de dafin, salvie, rosmarin uscat. Cand s-a rumenit, adauga jumate din vinul alb si apa. Acopera si lasa pe foc sa fiarba inabusit, o ora, o ora si ceva.
  • Da prin razatoare telina si un morcovul si toaca ceapa marunt. Adauga jumatate din legume, patrunjelul si telina tocata, in tigaie, langa carne
  • Spala si usuca puiul intreg. Unge-l cu unt topit si indeasa in el cele doua lamai taiate felii subtiri. Freaca-l cu sare si piper si pune-l la prajit, in ulei, intr-o tigaie incapatoare.
  • Cand puiul este bine rumenit adauga supa de carne si da totul la cuptor o ora.
  • Spala carnea de iepure si tai-o in bucati mici, presara sare, piper si prajeste in ulei. Cand prinde culoare adauga jumate din legumele ramas, mai lasa putin si stinge cu vin. Pune putin maghiran si cimbru. Adauga putina apa. Lasa iepurele pe foc pana se patrunde bine carnea.
  • Pregateste o alta tava pentru cuptor. Taie ceafa de porc in felii si punele in tava, cu sare si piper. Presara pe carnea de porc usturoiul tocat marunt. Da totul la cuptor 45 de minute.
  • Cand toate cele patru tipuri de carne sunt gata – si daca le prepari in ordinea din reteta, toate sunt gata deodata - scurge sosurile din tavi, strecoara-l si subtiaza-l, daca este nevoie cu putin vin, supa sau apa, dupa gust.
  • Aranjeaza carnea: la mijloc puiul intreg, de o parte si de alta felii de vita si ceafa de porc si intre ele bucatele de friptura de iepure, iar legumele separat. Scoate lamaile din pui, taie-le in felii groase si decoreaza platoul. Stropeste toate carnurile cu sosul fierbinte.
  • Serveste carnurile doar cu salata simpla de castraveti proaspeti
  • liv livadaru, sâmbătă, 13.08.2016 15:05
    nedumerire

    De cate ori pe an se poate face aceasta rreteta ?

  • cnicol, vineri, 18.12.2009 13:36
    cum e corect?

    la punctul 3 spuneti sa indesam lamaile taiate felii subtiri,iar penultimul punct e opus cu totul.cum e corect?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro