Ingrediente
ouă, cât de multe doriţi să vopsiţi vopsea de ouă sau colorant (alimentar)
Mod de preparare
Faceţi o gaură mică în coaja oului, cu un ac subţire, la bază. Astfel, se înlătură aerul dintre coaja de ou şi membrană, permiţând oului să fiarbă într-o formă rotundă. După ce sunt înţepate, ouăle se pun la fiert într-o cratiţă adâncă, în apă rece, cât să le cuprindă bine, la foc mediu. Când apa dă în clocot, se ia cratiţa de pe foc, se acoperă cu un capac sau cu o farfurie, şi se mai lasă în apă, 15-20 minute. Când încă sunt călduţe, ouăle se scot din cratiţă. Se ia o lingură de lemn şi se loveşte uşor cu ea coaja ouălor, până se crapă uşor, pe toată suprafaţa. Când suficient de crăpate, se pun în apă rece cu vopsea sau colorant, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se lasă 20-60 minute, în funcţie de calitatea şi felul vopselei/colorantului. Când sunt gata, se scot din apă şi se aşază pe un prosop uscat / de hârtie. După ce s-au scurs, se curăţă de coajă. Se servesc ca atare, la masa de Paşte, sau se taie şi se folosesc în diverse reţete de ouă umplute.