
Mananca sanatos de Anul Nou!
Mod de preparare
La masa de revelion, le poti face o surpriza prietenilor tai vegetarieni, oferindu-le cateva alternative gastronomice. Le vor placea garantat! In plus, vor aprecia si efortul tau de a tine cont de preferintele lor culinare.Broccoli inabusit

8 cani cu buchetele de broccoli;
3/4 cana cu zeama de supa de legume;
1/4 cana apa;
1 lingura zeama de lamaie;
1 catel de usturoi, zdrobit;
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat.
Mod de preparare:
1. Intr-un vas sau o cratita larga, toarna apa pana acoperi fundul vasului. Adauga broccoli, pune capacul vasului si lasa la inabusit, timp de 2-3 minute. Scoate broccoli din vas si asaza buchetelele pe o farfurie acoperita.
2. Amesteca zeama de la supa de legume cu apa, zeama de lamaie, catelul de usturoi si patrunjelul proaspat. Toarna peste broccoli si amesteca cat mai bine. Se serveste fierbinte.
O portie contine: 30 calorii, 2.4 g proteine, 4.9 g carbohidrati, 0.1 g grasime, 3% din calorii provin din grasime, 0 mg colesterol, 116 mg sodiu.
Cruditati - Platou cu legume crude

Legume:
asparagus (inabusit);
ardei gras;
broccoli;
morcov;
conopida;
telina;
castraveti;
secarea/chimen dulce;
ceapa verde;
ciuperci;
ridichi;
mazare;
rosii.
Poti adauga:
paine;
branza;
biscuiti;
plante sau flori comestibile.
Ponturi:





Sos Aioli sau maioneza cu usturoi

Ingrediente:
un galbenus mare;
3 linguri otet;
1/2 lingurita sare;
1/2 lingurita mustar uscat;
250 ml ulei (vegetal sau de masline);
4-6 catei de usturoi, tocat;
1 lingurita zeama de lamaie.
Mod de preparare:
1. Amesteca la blender timp de cateva secunde oul, otetul, condimentele si 2 linguri de ulei.
2. Fara sa opresti blender-ul, toarna incet si restul de ulei. De indata ce s-a asimilat, poti opri functionarea aparatului.
3. Amesteca compozitia cu usturoi si zeama de lamaie, pune sosul intr-un recipient acoperit pe care il introduci la frigider.
Timp de preparare: 5 minute.
Placinta cu crusta

1 1/2 cana firimituri de prajituri sau graham fara grasimi;
3 linguri de concentrat de suc/juice de mere.
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul.
2. Firimiturile le obtii prin tocare la blender.
3. Amesteca foarte bine firimiturile si concentratul de suc/juice de mere.
4. Intinde o foaie din aluatul obtinut pe fundul si marginile unei tigai sau tavi din material care nu permite lipirea.
5. Introdu vasul la cuptor timp de 5 minute.
6. Daca intentionezi sa umpli forma, mai intai raceste aluatul. Daca nu, lasa placinta la racit si apoi serveste-o.
Timp de preparare: 5 minute.
Timp pentru coacere: 5 minute.
Ponturi:
• Aluatul se inmoaie daca este pastrat mai mult de o zi. Poate fi copt, racit si apoi umplut cu crema in alta zi.
• Poti folosi si alti indulcitori - incearca un concentrat de juice de portocale pentru o placinta cu crema de piersici sau caise.
cred ca am sa incerc placinta cu crusta! suna apetisant
cred ca am sa incerc placinta cu crusta! suna apetisant