Cozonac de carne cu miez de branza
Mod de preparare
Nu mai laud acest fel de mancare, dar te rog sa-l incerci. Este gata in maxim 30 de minute si rezulta doua tavi, adica opt-zece portii.Ingrediente: 400 de grame de carne de vaca, o ceapa mare, un cartof, cinci oua, 250 de grame de branza de vaci sau cas proaspat sau motzzarella, verdeata, sare, piper, putin ulei, doua linguri de pesmet.
Preparare:
Unge cu ulei si tapeteaza cu pesmet doua tavi clasice de cozonac
Sfarama branza si amestec-o cu sare si piper dupa gust, cu o lingura doua de ulei si doua oua batute ca pentru omleta. Adauga putina verdeata sau cimbru uscat (se potriveste bine cu branza, oricare ar fi ea).
Toaca carnea impreuna cu ceapa, cartoful, morcovul si vederata. Adauga doua oua batute, o lingura de ulei si potriveste de sare si piper. Amesteca bine cu
mana.
Aseaza un strat de carne in fiecare tava, inclusiv pe peretii tavi. Pune umplutura de branza, apoi imbraca totul cu restul de carne. Foloseste-te de mana si
Nu-ti face probleme daca nu arata perfect, pentru ca la copt totul se intareste.
Da la cuptor, 40-45 de minute, la foc mic la inceput, apoi putin mai mare ca sa se rumeneasca. Serveste cu legume, dupa pofta inimii.
Sfat Eva: in loc de branza poti umple cozonacul cu oua fiere sau cu morcovi intregi fierti (feiile de cozonac vor avea rotocoale portocalii, imbracate in carne), ori cu o crema de spanac (spanac fieri amestecat cu un sos facut cu lapte si putina faina, plus o nuca de unt, in care adaugi dupa ce se raceste trei oua ca sa lege pasta de spanac).
Da este o reteta f delicioasa si eu o fac si imi place sa prepar mancarea dupa retete ce nu iti rapesc mult timp . Retetele mele preferate sunt prajiturile ce nu necesita coacere le puteti viziona pe www.reteterapide.com