Ingrediente
200 grame de spanac proaspăt
300 grame de făină
ulei de măsline
4 căţei de usturoi
1/2 linguriţă cu fulgi de ardei iute
200 grame de dovlecel feliat
300 grame de roşii cherry tăiate
50 grame de seminţe de pin coapte
frunze proaspete de busuioc
50 de grame de parmezan.
Mod de preparare
Pentru a prepara pastele toscane trebuie să mixezi în robotul de bucătărie făina cu frunzele de spanac.
Vei obţine un aluat de un verde frumos din care rupi câte puţin şi rulezi pe o suprafaţă tapetată cu făină. Astfel vei avea paste toscane pici care arată ca nişte păstăi de fasole verde.
Se fierb pastele în multă apă cu sare timp de 5 minute, timp în se pregătesc legumele.
Într-o tigaie se pune puţin ulei de măsline şi se adaugă usturoiul şi fulgii de ardei iute. Apoi se pun feliile de dovlecel şi roşiile, lăsând amestecul pe foc încă 5 minute. Se presară seminţele de pin şi 2-3 linguri din apa în care fierb pastele.
Se toarnă pastele peste legume, se mai lasă un minut pe foc şi se presară frunzele de busuioc şi parmezanul proaspăt răzuit.
Foto: jamieoliver.com