Ingrediente
2 oua 300 g faina (sau cat intra pentru a framanta un aluat tare si ferm) 2 linguri de apa 1 mana de busuioc proaspat din ghiveci 1 lingura pasta de rosii 1/2 lingurita verdeturi italiene piper mozaic proaspat rasnit 1 lingurita de sare 2-3 linguri ulei 3 catei de usturoi tocati marunt marunt
Mod de preparare
Pregatim aluatul amestecand ingredientele foarte bine oua,faina si cele 2 linguri de apa .Intindem foarte bine aluatul si il impachetam de cateva ori .Eu am folosit masina pentru paste si nu mi-a fost deloc greu.Taiem pastele si le lasam sa se usuce putin pe masa Aici intervin copii mei care vor mereu sa fure pastele nefierte sau se le mai intinda o data :)))Intre timp punem apa la fiert impreuna cu sarea .Cand apa clocoteste adaugam pastele si le fierbem cca 7-8 minute.Le putem incerca ,nu trebuie sa fie foarte fierte. Punem la incins o tigaie in care adaugam uleiul ,adaugam pastele sa prinda putin luciu apoi bulionul ,rasnim piper din belsug ,(ador rasnitele astea Kotanyi sunt foarte utile ) si adaugam apoi verdeturile uscate si busuiocul tocat marunt marunt . Lasam doar 1 minut pastele pe foc pentru a se amesteca aromele