Paste cu ton
Paste / 26.03.2013

Ingrediente

2 lingura ulei de masline 2 lingura parmezan 1 buc. patrunjel 200 gr spaghetti 1 varf sare 1 lingurita zahar 2 buc. rosii 100 ml suc de rosii 4 buc. catei usturoi zdrobiti 1 varf piper 200 gr ton conserva 1 buc. ceapa mica 2 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Se pregateste sosul astfel: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Intr-un wok se incinge uleiul de masline si se soteaza ceapa cu usturoiul; se adauga rosiile tocate, sucul de rosii, zeama de lamaie, zaharul, si se lasa la fiert aproximativ 10 minute, pana capata consistenta unui sos mai gros. Spaghettele se fierb intr-un vas cu multa apa, un praf de sare si putin ulei de masline, aproximativ 12 minute (al dente) sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Sosul se asezoneaza cu sare si se amesteca cu tonul scurs bine. Se adauga pastele fierbinti, patrunjelul tocat si se amesteca din nou. Intr-o farfurie se aseaza pastele peste care se presara parmezanul ras, patrunjel tocat si piper proaspat macinat. Se decoreaza cu o felie de lamaie si bucati de ton. Se servesc imediat, fierbinti. Optional se poate adauga si un ardei iute, tocat impreuna cu ceapa si usturoiul. Pofta Buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro