Ingrediente
500 g carne de pui 1 pachet de paste 1 linguriţă de ulei de masline 1/2 ceapă 3 căţei de usturoi 1 dovlecel 1/2 linguriţă oregano uscat 1/4 linguriţă boia de ardei 3/4 cană supa de pui 1 ardei roșu 300 g spanac proaspăt 100 g cremă de brânză light 1/4 cană busuioc proaspat tocat frunze 1/4 cească parmezan ras sare și piper după gust
Mod de preparare
Carnea de pui se taie cubuleţe și se fierbe. Păstrăm o cană din supa în care a fiert, pentru a o folosi mai târziu. Într-o oală mare se aduce la fierbere apa ușor sărată. Când fierbe se adaugă pastele și se fierb pentru 8-10 minute. Se scurg și se pun deoparte. Într-o tigaie se încălzește uleiul de masline la foc mediu. Se adaugă ceapa tocată și usturoiul tăiat felioare, amestecând ușor până se înmoaie. Se adaugă dovleceii tocaţi și ardeiul tăiat cubuleţe și se condimentează cu oregano, sare, piper, boia și se mai lasă pe foc 10 minute, până când se înmoaie. Se toarnă supa de pui (cam trei sferturi de cană, dar la nevoie mai adăugaţi) în tigaie peste amestec și după ce s-a încălzit (cam 5 minute) se adaugă carnea de pui, spanacul, și crema de brânză. Se amestecă până când spanacul se înmoaie și crema de brânză se topește. Se toarnă amestecul peste paste și se amestecă bine. Presăraţi cu busuioc proaspăt și parmezan chiar înainte de servire.