Paste cu legume
Paste / 05.06.2013

Ingrediente

ulei de masline 1 catel de usturoi 200g sparanghel verde 150g mazare verde 100g spanac verde 500g paste fierte zeama de la jumatate de lamaie menta, patrunjel, tarhon 1 legatura ceapa verde 2 linguri faina 500ml lapte de soia 100g seminte de pin sau nuci prajite

Mod de preparare

Se pregatesc verdeturile: sparanghelul se taie in bucati de 1 cm, ceapa verde si spanacul se taie marunt. Se incalzeste uleiul de masline in tigaie, adaugam ceapa verde, sparanghelul, boabele de mazare si spanacul, amestecand pe foc 5 minute. Dupa ce legumele s-au calit adaugam 2 linguri de faina si laptele de soia amestecand, mai lasam pe foc inca 10 minute, pana mai scade laptele si incepe sa se formeze un sos cremos. Adaugam verdeturile tocate si zeama de lamaie. Intre timp fierbem pastele in apa cu putina sare, avand grija sa pastram o cana din apa in care au fiert. Se ia tigaia cu sosul de pe foc si cu un blender vertical pasam o parte din legume, adaugam apoi pastele si cana de apa in care au fiert, mai lasam pe foc cateva minute si gata. Punem deasupra semintele de pin prajite sau nucile.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro