Ingrediente
2 linguriţe ulei de măsline 1 ceapă, mărunţită 4 morcovi, mărunţiţi 2 zucchini, mărunţiţi 85g ciuperci de cultură 1 căţel de usturoi, strivit 400g roşii tăiate, din conservă 1 lingură sos Worcestershire 500g carne slabă de vită, tocată 1 mână de frunze de busuioc 400g spaghete
Mod de preparare
1. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se adaugă ceapa. Se prăjeşte uşor timp de câteva minute, apoi se adaugă morcovii, zucchini şi ciupercile şi se prăjeşte totul încă 5 minute. Se adaugă usturoiul şi se mai ţine pe foc 1 minut. 2. Se adaugă roşiile, sosul Worcestershire şi 300ml apă clocotită, apoi se asezonează după gust. Se aduce la fierbere, se acoperă cu un capac, şi se lasă pe foc 15 minute. Între timp, se încinge o tigaie anti aderentă şi se pune carnea tocată, care se desface cu o lingură de lemn, apoi se prăjeşte 10 minute, amestecând până se face toată. 3. Se adaugă frunzele de busuioc (păstraţi câteva) la sosul de legume, apoi se pune amestecul în blender şi se pasează. Se adaugă sosul peste carne şi se amestecă bine. Se acoperă şi se ţine pe foc 15 minute. 4 Între timp, fierbeţi pastele. Păstraţi o ceaşcă din apa în care au fiert şi aruncaţi restul. Amestecaţi spaghetele cu carnea cu sos şi cu apa păstrată, apoi serviţi, decorat cu frunze de busuioc