Zacuscă de vinete şi gogoşari
Mancaruri / 02.11.2010

Mod de preparare

O "mâncare" de sezon, numai bună de încercat!

Ingrediente

500 grame roşii
2 vinete mijlocii
4 gogoşari
1 ceapă
50 grame ulei
1 ardei iute
sare, piper


Mod de preparare:

  • Se coc vinetele şi gogoşarii.
  • Curăţă vinetele şi gogoşarii si toacă-le.
  • Opăreşte roşiile, curăţă pieliţa şi taie-le în cuburi.
  • Rumeneşte ceapa, adaugă vinetele, gogoşarii şi roşiile.
  • Potriveşte de sare şi piper, adaugă ardeiul iute mărunţit şi lasă să fiarbă la foc mic până mai scade zeama, amestecând din când în când.
  • nuti, sâmbătă, 10.09.2011 23:08
    zacusca

    eu nu pun conservant la nimic, toate conservele pe care le fac le fierb f bine si nu am niciun fel de probleme; retine insa fierb mai mult decat ar trebui, de exemplu am tinut azi zacusca 2 ore pe foc si 3 ore in cuptor la foc mic , acum le pun in borcane tinute un pic in cuptor adica fierbinti si dupa ce le umplu cu zacusca le bag din nou in cuptor pana se face crusta deasupra, pun capacele si le las pana luni dupa amiaza invelite f bine ca sa se raceasca usor. pana la vara mancam fara probleme; deci conservant NU incerca

  • petronela, vineri, 09.09.2011 22:04
    buna ?

    buna am o antrebare se pune conservant la zacusca de legume de mai multe ? rog mult informatia /

  • edith, miercuri, 07.09.2011 09:33
    imi place zacusca

    super reteta foarte buna multumesc.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro