Zacuscă de vinete şi gogoşari
Mod de preparare
O "mâncare" de sezon, numai bună de încercat!Ingrediente
500 grame roşii
2 vinete mijlocii
4 gogoşari
1 ceapă
50 grame ulei
1 ardei iute
sare, piper
Mod de preparare:
- Se coc vinetele şi gogoşarii.
- Curăţă vinetele şi gogoşarii si toacă-le.
- Opăreşte roşiile, curăţă pieliţa şi taie-le în cuburi.
- Rumeneşte ceapa, adaugă vinetele, gogoşarii şi roşiile.
- Potriveşte de sare şi piper, adaugă ardeiul iute mărunţit şi lasă să fiarbă la foc mic până mai scade zeama, amestecând din când în când.
eu nu pun conservant la nimic, toate conservele pe care le fac le fierb f bine si nu am niciun fel de probleme; retine insa fierb mai mult decat ar trebui, de exemplu am tinut azi zacusca 2 ore pe foc si 3 ore in cuptor la foc mic , acum le pun in borcane tinute un pic in cuptor adica fierbinti si dupa ce le umplu cu zacusca le bag din nou in cuptor pana se face crusta deasupra, pun capacele si le las pana luni dupa amiaza invelite f bine ca sa se raceasca usor. pana la vara mancam fara probleme; deci conservant NU incerca
buna am o antrebare se pune conservant la zacusca de legume de mai multe ? rog mult informatia /
super reteta foarte buna multumesc.