Zacuscă de peşte
Mancaruri / 26.11.2010

Mod de preparare

Dacă ţii post, o reţetă cu peşte este perfectă pentru zilele în care acesta poate fi consumat. Îţi prezentăm zacusca de peşte, o reţetă delicioasă, dar şi foarte sănatoasă.

Ingrediente:

1 kilogram şi jumătate de peşte file,
100 ml ulei,
2 linguri cu făină,
1 castravete mic în oţet,
1 morcov,
1 pătrunjel,
500 grame roşii,
1 ceapă,
2 foi de dafin,
piper şi sare după gust

 

Preparare:


Peştele curăţat şi presărat cu sare, se usucă într-o cârpă, se trece prin făină şi se prăjeşte.
Separat se fierb cu puţină apă un castravete murat în oţet, un morcov şi un pătrunjel, toate tăiate felii.
Se fierb roşiile şi apoi se scurg; se amestecă cu zarzavatul şi cu castravetele fiert, se adaugă ceapa prăjită, sarea şi piperul.
După câteva clocote, se adaugă peştele prăjit şi frunzele de dafin. Se serveşte rece.

  • Michael, duminică, 23.10.2011 16:11
    zacusca de peste

    pare originala reteta!...ar trebui denumita cumva pe masura.Zacusca de peste are in comun cu reteta asta doar pestele.

  • cory, duminică, 09.10.2011 19:23
    zacusca de peste

    am sa iau reteta sa vad daca ii place sotului, dupa revin cu un comentariu ...multumesc!

  • elena, vineri, 26.11.2010 12:43
    zacusca de peste

    super tare.Desi mi se pare impropriu numita ,,zacusca de peste,,.Oricum cine e pasionat de peste mananca cu placere aceasta mancare.S aveti parte de bine!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro