Tortilla spaniolă cu dovlecel
Ingrediente
1 cartof alb, mediu
2 linguri cu ulei de măsline
1 ceapă, tocată mărunt
jumătate de dovlecel sau zucchini, tăiat felii subțiri
3 ouă mari
2 linguri cu cașcaval ras
sare și piper măcinat, după gust
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Fierbe cartoful în coajă timp de aproximativ 20 de minute, până când devine moale și îl poți înțepa cu furculița.
Scoate-l din apă, curăță-l de coajă și taie-l în felii subțiri.
Încinge uleiul de măsline într-o crăticioară care poate fi pusă la cuptor.
Adaugă ceapa și feliile de dovlecel.
Asezonează cu sare și piper și sotează timp de 4 minute sau până când se înmoaie puțin.
Adaugă și feliile de cartofi și călește toate legumele până când devin ușor maronii, timp de 5-7 minute.
Distribuie legumele într-un strat uniform pe fundul vasului.
Bate ouăle într-un bol, apoi toarnă peste legume.
Presară peste ouăle bătute cașcavalul ras.
Pune crăticioara în cuptor și lasă timp de 12-15 minute, până când ouăle s-au coagulat, iar feliile de dovlecel de deasupra sunt rumenite.