Tortilla spaniola
Mod de preparare
Aceasta reteta, in fapt o omleta speciala, este un fel de mancare delicioasa, buna si calda, care poate fi servita si rece. Poate fi usor taiata in felii, fara a se faramita. Ingredientele sunt pentru patru portii. Timp de preparare, 25 minute.Ingrediente: patru oua mari, doi cartofi de marime potrivita, o ceapa, un ardei verde mic, 50 de grame de salam uscat sau un carnat din carne de porc uscat, trei linguri de ulei, sare si piper.
Preparare:
- Taie cartofii cubulete sau da-i prin razatoare, taie ceapa marunt, curata de seminte ardeiul si taie-l marunt, taie in felii subtiri salamul.
- Incalzeste doua linguri de ulei intr-o tigaie, adauga cartofii dati prin razatoare si caleste-i timp de 8-10 minute, amestecand din cand in cand pana capata o culoare bruna. Adauga ceapa, piperul si feliile de salam sau carnat. Amesteca bine si tine totul pe foc pentru inca 6-8 minute.
- Bate ouale, adauga sare si piper, apoi toarna-le in tigaie, peste amestecul de legume si salam.
- Coace omleta la foc potrivit timp de trei minute, tragand partea coapta a oualelor spre centrul tigaii cu o spatula si lasand partea lichida a acestora sa curga pe margini.
- Folosind un platou, rastoarna omleta, apoi transfer-o din nou in tigaie pentru a se rumeni si pe partea cealalta. Cand este gata, pune-o pe un platou si serveste-o calda sau rece.
ai grija la scriere. SCRIE CU GRIJA. PT. NU AM VRUT SA TE JICNESC
imi cer scuze pt greselile de ortografie... gandesc mai rpd decat scriu
chiar daca reteta este originala si trebuie sa fie delicioasa nu este binecunoscuta tortilla spaniola. aici sunt prea multe ingrediente. pentru omleta de cartofi (tortilla de patata) nu se foloseste decat ouale, cartofii si uleiul. nu vreau sa te discreditez, chiar mi-a placut ompleta...http://www.enbuenasmanos.com/articulos/muestra.asp?art=1652
imi place foarte mult am fost in spania dar asa ceva nu am mancat luati id meu am 11 ani cristinagr2009 si a lu fratimio are 13 ani dj_madalin39