Ingrediente
1 pui, 6-8 cepe, 2 cartofi, 100 ml ulei, 1 ardei gras sau capia, 2 rosii, 1 morcov mijlociu, 1 foaie de dafin, 2-3 linguri bulion, 1 legatura verdeata, 1 lingura delicat
Mod de preparare
Speli puiul, il cureti si il portionezi. Il pui la fiert in apa rece usor sarata si indepartezi spuma care se formeaza. Intre timp, cureti legumele si le tai astfel: ceapa solzisori, ardeiul si rosiile in cubulete, cartofii in cuburi mari. Razi morcovul. Cand carnea este pe jumatate fiarta, calesti ceapa in ulei, pana cand devine transparenta. Stingi cu putina supa de pui si adaugi morcovul, rosiile si ardeiul. Le inabusi in vasul acoperit, amestecand din cand in cand si picurand cate putina apa. Pui carneam cartofii, bulionul si foaia de dafin, torni supa cat sa le acopere si continui fierberea pentru 15-20 minute. La final, adaugi delicat si presari verdeata fin tocata. Servesti tocanita cu mamaliguta.