Supă de cartofi cu afumătură şi smântână
Mancaruri / 14.11.2011

Ingrediente

400 grame costiţă afumată
200 grame smântână
6 cartofi
2 buc ceapă
1 morcov
2 buc ardei gras
o legătură de mărar
un ou
sare sau vegeta după gust

Mod de preparare

În aproximativ 3 litri de apă pune la fiert ceapa, morcovul şi ardeiul gras, după ce le-ai dat prin răzătoare. După ce apa dă în clocot, iar legumele au început să se înmoaie, adaugă cartofii şi costiţa afumată, tăiate în cubuleţe. Lasă conţinutul să fiarbă la foc mic şi acoperă oala parţial cu un capac. După ce au fiert şi costiţa şi cartofii, bate oul într-un vas cu puţină apă şi varsă-l în supă, pentru a-i oferi consistenţă. Adaugă mai apoi şi smântâna. Lasă supa pe foc să dea în clocot, după care stinge focul, adaugă mărarul tăiat mărunt şi acoperă oala total cu capacul. Ţine oala acoperită 5 minute.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro