Supa-crema de mazare cu sunca
Mancaruri / 05.12.2008

Mod de preparare

Ideala pentru zilele reci de iarna, aceasta supa se prepara cu mazare uscata.

Ingrediente si cantitati:

2 cesti cu boabe de mazare
1/2 ceasca cu bucatele de sunca (calita in putin ulei)
1 ceapa mare
6 cesti cu apa sau supa de pui (la cub)
1 fir de patrunjel, maruntit
smantana
sare

Mod de preparare:


1. Pune mazarea in putina apa. Taie ceapa marunt si caleste-o in putin ulei. Adauga mazarea, sunca si supa de pui.
2. Lasa totul pe foc circa o ora, pana cand mazarea s-a inmuiat si adauga sarea. Indeparteaza bucatelele de sunca si pune-le deoparte.
3. Pune supa de mazare intr-un blender si amesteca pana cand se formeaza o pasta. Adauga bucatelele de sunca si presara patrunjelul proaspat deasupra. Se serveste calda, cu o lingura de smantana.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro