Ingrediente
2 medalioane de somon 4 linguri ulei de masline extravirgin 2 lingurite sare roz de Himalaya 2 lingurite condiment pentru peste zeama de la jumatate de lamaie pentru sos: 200 gr iaurt gras zeama de la jumatate de lamaie 2-3 catei usturoi marar si patrunjel ceapa verde sare si piper
Mod de preparare
Stropim pestele pe ambele parti cu zeama de la jumatate de lamaie si cu doua linguri ulei de masline extravirgin . Presaram condimentul pentru peste si sarea roz de Himalaya Ungem grill-ul cu doua linguri de ulei de masline si cand e foarte bine incins asezam pe el pestele. Lasam aproximativ 5-10 minute pe fiecare parte, depinde cat este de gros. Cat sta pestele pe grill pregatim sosul de iaurt. Eu am folosit iaurt grecesc pe care l-am pus intr-un castronel si l-am amestecat cu zeama de lamaie, si sare si piper dupa gust. Adaugam patrunjelul, mararul usturoiul pisat si frunzele de ceapa verde tocate marunt si omogenizam. Servim sosul alaturi de peste.