Ingrediente
Spanac sote 200 gr spanac tanar 1 catel de usturoi 1 lingura ulei sare, piper negru Cartofi in sos de mustar si tarhon 4 cartofi (pentru salata) 50 gr unt 1 lingura faina alba 300 ml lapte fierbinte 2 lingurite cu varf mustar 2 fire tarhon sare, piper negru Portii: 2
Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare pana furculita intra usor in ei. Se lasa sa se racoreasca, apoi se curata si se taie felii sau cuburi. Se prepara un sos alb urmand instructiunile de aici. Cand sosul e gata se adauga in el mustarul si tarhonul tocat. Se amesteca bine. Se drege de sare si se adauga piper negru dupa gust. Se adauga cartofii, se amesteca usor si se pune capacul pe oala. Se lasa asa, pana pregatiti restul. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul in care am pus usturoiul taiat felii. Cand usturoiul incepe sa miroasa si se coloreaza usor se adauga spanacul. Se presara cu sare si piper negru si se soteaza, amestecandu-se mereu timp de 1 minut (doar pana frunzele isi pierd volumul). Se scoate spanacul intr-o strecuratoare, sa se scurga. Se prepara somonul urmand instructiunile de aici. Pe o farfurie se monteaza la mijloc jumatate din spanac (inainte se preseaza usor sa se scurga de apa). Se aseaza de jur imprejur jumatate din cartofii cu sos (daca s-au racit se reincalzesc; daca s-a racit si sosul e usor prea gros se poate adauga un strop de lapte sa-l readuceti la consistenta buna). Se aseaza un file de somon deasupra. Se repeta pentru a doua farfurie.