Somon la gratar cu sos mexican
Mancaruri / 26.09.2008

Mod de preparare

Cel mai iubit dintre fructele de mare, pestele este foarte sanatos, gustos si usor de pregatit.

Ingrediente si cantitati:

  • 1/2 ceasca de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 1/4 ceasca de suc de lamaie
  • 1 ardei iute rosu, taiat marunt
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 1 kg de somon file
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 3/4 lingurita cu sare
  • 1/2 lingurita cu piper negru macinat
  • 2 rosii, taiate felii subtiri

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul, apoi intr-un vas mic amesteca patrunjelul, sucul de lamaie, ardeiul, usturoiul si chimenul.
2. Trece file-ul de somon prin ulei de masline si presara sare si piper. Impatureste-l intr-o folie de aluminiu, apoi acopera somonul cu sosul rezultat la pasul 1. La final, acopera-l cu rondele de rosii. Intoarce marginile foliei de aluminiu in jurul bucatilor de somon, apoi coace-le la cuptor timp de circa 20 de minute. Dupa ce s-a copt, desfa bucatile de somon din folie si serveste-le alaturi de orez.
  • Ana, joi, 22.09.2011 12:37
    Somon...la gratar??

    Pare interesanta reteta, dar parca era la gratar si nu la cuptor?? Si ce e cu faza ca bagi somonul in aluminiu si apoi pui sos peste?? =)))))))))))))))

  • tania67, sâmbătă, 04.10.2008 22:37
    fructe de mare

    daca sunt bine gatite sunt deliciose. sunt multe persoane care stramba din nas cand aud de acestea,inclusiv mama mea,dar eu le ador ...in special somonul.... il consum in fiecare saptamana....dar asta se intampla de cand nu mai traiesc in romania..... stiu aceasta reteta ..e minunata

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro