Somon cu sos de portocale
Mancaruri / 30.05.2016

Ingrediente

4 fileuri de somon
2 linguri cu unt
1 cană cu vin alb sec
4 căţei de usturoi
1/4 cană cu suc de portocale
1/4 cană cu oţet din vin de orez
1/4 cană cu miere
un vârf de linguriţă cu fulgi de ardei roşu
1 portocală fără seminţe, feliată subţire
sare şi piper după gust
 

Mod de preparare

Topeşte untul într-o tigaie mare.
Presară sare şi piper pe somon şi sotează-l timp de 4 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Transferă somonul pe un platou, acoperă-l şi ţine-l la căldură.
Lasă tigaia pe aragaz, la foc mare, şi adaugă vinul peste untul în care ai sotat somonul.
Adaugă usturoiul tocat mărunt şi restul ingredientelor.
Lasă sosul pe foc timp de 5-7 minute, până ce îşi reduce volumul la jumătate şi se îngroaşă puţin.
Serveşte somonul peste care adaugi sosul de portocale.
 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro