Smorgastartor-cheesecake cu somon
Mancaruri / 21.03.2013

Ingrediente

Ingrediente: 2 paini negre(600g), 150g unt, 250g branza Philadelphia cu verdeturi, 275g branza dietetica, 200g telemea de vaca, 50g smantana, un sfert de ceapa, 150g ceafa de porc afumata, 100g pastrama de porc, 100g file de somon afumat, 100g salam asortat(cu cascaval, cu boia, cu piper) 10 masline negre, 1 castravete verde Fabio, 1 ardei gras rosu, 1 salata Lollo Biondo /Rosso.

Mod de preparare

Curatam feliile de paine de coaja si 300g de miez de paine amestecam cu 75 g unt pana cand se inmoaie si formam astfel primul blat. La fel am procedat si cu blatul doi, in schimb, la blatul trei mi-au ramas doar cojile si le-am folosit pe cele de la o singura paine. Le-am inmuiat cu putin lapte caldut prima data, vreo 100ml, apoi cu putin unt, 50g si am format blatul trei. Nu o sa va vina sa credeti dar am cumparat pentru prima data branza Philadelphia. Mi se parea enorm de scumpa si consideram ca nu merita atatia bani pentru 125g. Ei, acum am gasit-o la jumatate de pret si am luat doua cutii! Unde mai pui ca era si cu verdeata, numai buna pentru aperitivul meu ;-) Am golit cele doua cutii de branza fina cu verdeata impreuna cu branza dietetica si telemeaua pe care am pus-o treptat in compozitie, pentru ca era foarte sarata si n-am vrut sa iasa o saramura gandindu-ma la somonul afumat pe care urma sa-l pun. Nu am adaugat decat putina smantana, ca sa fie o idee mai pufoasa, nu mai mult sa nu curga compozitia, pentru ca nu aveam de gand sa o stric punand gelatina. A iesit o crema de branza aromata, cremoasa, nici prea moale, nici prea tare, ci potrivita. Am mai razuit un sfert de ceapa pe razatoarea mica sa fie gustul mai intens. Astfel crema de branza terminata, am impartit-o in doua si intr-una am adaugat 100g de somon afumat si in cealalta 100g pastrama de porc. Crema de branza cu somon am intins-o peste primul blat, am asezat al doilea blat -pe care l-am intins in prealabil pe un tocator rotund pana la forma tavii, apoi l-am asezat cu grija peste crema de somon. Peste al doilea blat am intins crema cu pastrama, a urmat al treilea blat si gata. L-am lasat la frigider peste noapte. Am acoperit tortul de jur imprejur cu un strat subtire de smantana si am trecut la decor. Am spalat bine castravetele si l-am taiat cu tot cu coaja in felii subtiri, pe care le-am pus suprapuse pe marginea tortului. Am spalat bine frunzele de salata, le-am sters de doua ori si le-am asezat pe blat, cate o foaie rosso, urmata de o foaie biondo. :P Am taiat ardeiul rosu felii de-a latul, l-am curat de seminte si am asezat rondelele peste foile de salata. Am rulat ceafa de porc si feliile de salam si le-am asezat cum am putut si cum am stiut. Am mai pus cateva masline, in mijloc un trnadafir de somon afumat-ca am pus o bucatica deoparte si am uitat sa va zic-mea culpa- si cu asta basta tortul suedez cu somon. Hai ca mi s-a umplut gura de saliva de puteam umple o galeata pana tot am rulat feliile alea de salam care se desfaceau instant si m-au tot chinuit intruna. Prima felie am devorat-o, ca eram rupta de foame. A doua felie am savurat-o. Skol! In suedeza, inseamna noroc ;-)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro