Ingrediente
1,5-2 kg peste proaspat(eu am avut caras si platica si o stiuca mai mare,feliata,peste proaspat de Dunare),3-4 rosii mari,100 ml suc de rosii cu ardei(facut in casa)7-8 catei de usturoi, sare, piper,cimbru,un ardei iute,patrunjel verde
Mod de preparare
1.Pestele se curata de intestine,de solzi(pe cai mici ,daca dorim ,ii putem lasa cu tot cu solzi),se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp la sare(cateva minute sau se poate indulci cu sare de seara pentru a doua zi),se frig pe gratarul cu carbuni,pe ambele parti,alaturi de rosii.Cu dosul lamei unui cutit se razuie arsura care ramane,dupa coacere. 2.Rosiile coapte,se curata de coaja,apoi se toaca si se fierb cu sucul,sare si piper,adaugandu-se si putina apa.Dupa cateva clocote se adauga si usturoiul zdrobit,praful de cimbru si dupa ce oprim focul,patrunjelul tocat fin si ardeiul iute,taiat pe lung ,in patru. Aceasta zeama se toarna fierbinte,peste pestele copt,apoi se acopera cu un capac,cateva minute,pentru o aromatizare perfecta.Se poate servi cu mamaliguta. Pofta buna!