Ingrediente
un salau proaspat de 1 kg,o portocala,o lamaie,un praf de sare,un praf de piper cu aroma de lamaie,un praf de busuioc uscat si maruntit,un paharel de vin alb dulce,un pachet de mix de legume congelate(mazare,fasole verde,morcov,broccoli,conopida),cateva crengute de marar si patrunjel verde,50 ml ulei de masline
Mod de preparare
1.Salaul curatat de sozi si intestine se spala cu apa rece ,se lasa sa se zvante apoi se cresteaza adanc pe sira spinarii ,se condimenteaza cu sare,piper, busuioc uscat si maruntit si coaja rasa de lamaie si portocala,apoi se lasa cel putin o ora la rece. 2.Legumele congelate se fierb cu un praf de sare apoi se scurg bine de apa. Salaul condimentat se umple in fiecare crestatura cu felii alternand intre ele,de lamaie si portocala iar burta se umple cu cateva crengute de marar si patrunjel verde si felii subtiri de lamaie si portocala. 3.Intr-o tavita de yena se aseaza legumele fierte si scurse bine,apoi se aseaza deasupra,cu grija salaul aromatizat,se stropeste totul cu ulei de masline si cu paharelul de vin alb,se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la foc iute,cca 20 de minute dupa care se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa cam 10 minute sa se rumeneasca usor salaul. Legumele congelate se pot inlocui cu legume proaspete feliate ,fierte si scurse bine Se serveste cald alaturi de legume. Pofta buna!