Salata de pui cu arahide si verdeturi
Mod de preparare
Ingrediente:un piept de pui, fara piele si fara oase fiert, 200 de grame de alune, frunze de spanac cat doua salate, sucul de la o portocala, sare, piper, ulei, o lingura de otet balsamic, cinci fire de ceapa verde, doua fire de usturoi, o legatura de marar.
Preparare:
1. Taie bucatele mici pieptul de pui. Fa un amestec din sucul de la o portocala, doua linguri de ulei, sare, piper si o lingura de otet balasmic. Pune tot sosul peste pieptul de pui taiat bucatele. Amesteca bine si da la rece.
2. Spala si taie fin spanacul. Pune-l intr-un bol. Taie fin ceapa si adaug-o peste spanac. Taie foarte fin usturoiul, freaca-l cu putina sare si adauga-l in bol. Taie fin mararul si pune-l peste spanac. Adauga si alunele.
3. Adauga puiul impreuna cu tot sucul. Amesteca. Daca mai este nevoie adauga putin ulei sau suc proaspat de portocala.
4. Da la rece si serveste cu paine prajita.