Ingrediente
1 lingură ulei de măsline 100g de bacon afumat, tăiat cubulețe 2 șalote (sau 2 cepe mici), tocate 2 căței de usturoi, zdrobiți 350g de cârnați chorizo subțiri 300g de orez pentru risotto 1l supă de pui, fierbinte 300g de bob (sau poți folosi și edamame congelate – se găsesc în Dragonul Roșu)
Mod de preparare
1. Încinge uleiul într-o cratiță medie, adaugă baconul, șalotele, usturoiul și cârnații chorizo întregi. Sotează totul pe foc mediu timp de 8 minute, amestecând ocazional. 2. Adaugă orezul și amestecă-l bine cu sosul din cratiță. Toarnă peste el suficientă supă pentru a-l acoperi, adu totul la punctul de fierbere și așteaptă ca orezul să absoarbă lichidul. Continuă să adaugi treptat câte un polonic de supă. Chiar înainte să torni ultimul polonic, adaugă bobul sau edamamele și amestecă bine timp de 3-4 minute. Scoate cârnații chorizo, feliază-i și adaugă-i înapoi în orez. 3. V.N. per porție: 830 kilocalorii, 41g proteine, 45g grăsimi, 17g grăsimi saturate, 71g carbohidrați, 8g fibre, 4g zahăr, 5,06g sare