Retete cu iaurt
Mancaruri / 15.01.2010

Mod de preparare

Iaurtul este un ingredient ideal. Este ieftin, se gaseste oricand, este sanatos si face mancarurile gustoase.

Retetele cu iaurt sunt cea mai buna solutie pentru a folosi iaurtul ramas nemancat, pentru ca, nu-i asa, este mare pacat, pe criza asta, sa arunci mancare.

Merge la fel de bine in sosuri, in ciorbe si supe si este detaliul care face prajiturile de casa savuroase.
Iaurtul este rezultatul fermentarii laptelui sub actiunea a doua bacterii: lactibacillus bulgaricus (care da aciditatea) si streptococaus thermophilus (care da gustul specific).

O parte din beneficiile recunoscute la iaurt se pastreaza si in preparatele care il contin. Incearca si retete de smoothie.

Iata colectia de retete pe care te invit sa le incerci.


Pui cu iaurt

 

Budinca de dovlecei cu iaurt

 

Chec cu iaurt

 

Prajitura cu iaurt, banane si ciocolata

  • varvara, marţi, 19.01.2010 22:11
    iaurtul,,,retete,,deosebite,,

    placute,,usoare,.,merci,,si,,altele

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro