Reţetă de post: Mâncare de quinoa cu fasole neagră
Ingrediente
3/4 cană quinoa
2 conserve de fasole neagră, clătită şi bine scursă
1 cană cu boabe de porumb din conservă
1 linguriţă ulei de măsline
1 ceapă tocată mărunt
3 căţei de usturoi, tocaţi
1 cană şi jumătate supă de legume
1 linguriţă chimion măcinat
1/4 linguriţă boia de ardei iute
sare şi piper negru după gust
1/2 cană cu coriandru proaspăt, tocat mărunt
Mod de preparare
Încinge uleiul într-o tigaie. Căleşte ceapa şi usturoiul până ce devin uşor maronii (aproximativ zece minute).
Adaugă quinoa peste ceapă şi toarnă supa de legume.
Asezonează cu chimion, boia, sare şi piper.
Lasă să dea într-un clocot, apoi redu focul, acoperă şi lasă la fiert până ce quinoa este moale şi supa absorbită, timp de aproximativ 20 de minute.
Adaugă porumbul şi mai lasă la fiert timp de cinci minute.
Ia de pe foc şi apoi adaugă boabele de fasole neagră şi coriandrul tocat.