Ingrediente
- 3 pesti macrou - 4 felii de telina - 1 lingurita piper boabe - o lamaie - 100 ml ulei - o ceapa - 50 ml otet de mere - 3 foi de dafin - 2 morcovi - 50 gr alune - o legatura de patrunjel - sare dupa gust
Mod de preparare
Macroul de spala si se curata. Capatanile se arunca. Se aseaza intr-o oala, impreuna cu legumele curatate si spalate (morcovii intregi, ceapa rondele si telina felii rotunde), patrunjelul, boabele de piper si foile de dafin. Se acopera totul cu apa si apoi se adauga 4 linguri de otet. Se pune oala pe foc si din momentul in care a inceput sa fiarba se mai lasa pe foc 7 minute. Dupa 7 minute, se da oala de pe foc si se mai lasa pestele in marinata un sfert de ora. Intre timp, pregatim pesto de patrunjel si alune asa: Se mixeaza (intr-un blender) alunele cu 2-3 linguri de frunze de patrunjel, un catel de usturoi, zeama de la o lamaie, 4 linguri de ulei, sare si piper. Se va forma un fel de sos. Dupa ce a trecut sfertul de ora, scoatem pestele si legumele din marinata. Curatam de pielita macroul si ii scoatem oasele, apoi il asezam intr-un vas termorezistent cu partea alba in sus. Legumele le taiem bastonase sau fasii si punem in tava alaturi de peste. Deasupra turnam o parte din pesto, iar o parte o pastram pentru servire. Dam tava la cuptor pentru 30 de minute. Servim macroul cu felii de lamaie si pesto de patrunjel si alune. Pofta buna!