Quiche, placinta frantuzeasa
Mancaruri / 29.09.2009

Mod de preparare

Quiche este un "ambalaj" de aluat umplut cu oua, smantana, arome si alte ingrediente, in zeci de posibilitati. Reteta de baza vine de undeva din Lorena franceza. Cea mai simpla reteta este o placinta cu o singura foaie umpluta cu oua si smantana careia, in zilele de sarbatoare, i se adauga sunca afumata. Maestrii bucatari au imbunatatit, au divesificat si emancipat reteta.

Blatul initial era din aluat de paine, iar cu timpul s-a transformat intr-un aluat cu unt. Pentru ca este o reteta unde predomina ingredientele vegetariene, quiche a fost considerat mai mult o mancare "feminina".

In America, circula chiar o vorba: "barbatii adevarati nu mananca quiche". Astazi, pentru ca retetele de quiche sunt nenumarate, barbatii le adora!

Quiche se prepara usor (poti folosi si resturile unei fripturi), este ieftina si, ceea ce este important, gustoasa si sanatoasa.



Quiche Lorena


Quiche cu morcovi si spanac


Quiche cu pui si legume


Quiche verde (cu praz, verdeata si spanac)
  • Laura Cardos, vineri, 27.11.2009 00:34
    Buneeee!

    M-am specializat in aceste placinte.Sunt gustoase,satioase,frumos colorate.Se pot servi reci sau ca aperitiv cald.Singura observatie:folositi mai putine oua si brinza mai dietetica.Sigur o sa va placa

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro