Ingrediente
- 1 piept mare de pui sau de curcan
- 1/2 kg de cartofi noi
- 1 legătură sparanghel
- sare
- piper
- lămâie
- rozamarin
- unt
Mod de preparare
Reţeta este extrem de simplă şi foarte gustoasă. Pieptul de pui se frige la grătar aproximativ 10 minute pe fiecare parte, însă timpul depinde de grosimea cărnii, aşa că încercaţi din când în când dacă s-a frăgezit şi aveţi grijă să nu se rumenească prea tare!
În paralel, punem cartofii noi la fiert, iar după aceea îi tragem în tigaie în aproximativ 200 g unt, asezonaţi cu sare, piper şi rozmarin. Când sunt gata rumeniţi, îi punem la scurs şi îi lăsăm să se odihnească tot într-un mediu călduţ, la fel cum trebuie să procedăm şi cu friptura.
Sparanghelul se trage şi el în untul rămas, având grijă să fie pus într-un singur strat. E nevoie de maxim 5 minute până este gata.
Când sunt aşezate frumos în farfurie, adăugăm puţin ulei de măsline şi câţiva stropi de lămâie.
Poftă bună!