Ingrediente
un pui de aproximativ 1 kg si jumătate
sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
115 g sau o jumătate de pachet de unt
ulei de măsline
praf de scorţişoară
coaja de la 2 lămâi, rasă
10 căţei de usturoi întregi
o jumătate de litru de lapte
Mod de preparare
Se încălzeste cuptorul la 190°C şi se pregăteşte un vas suficient de încăpător, în care va fi gătit puiul întreg. Unge vasul cu unt într-un mod cât mai generos şi toarnă peste pui sare, piper şi, mai apoi, un strop de ulei de măsline. Întoarce puiul pe o parte şi pe alta pentru a se rumeni în mod egal. Când puiul este tot auriu, ia-l de pe foc şi aşază-l într-o farfurie. Strecoară uleiul si untul din vasul în care a stat, după care pune puiul la loc în vas. Toarnă peste el amestecul de lapte cu lămâie rasă, usturoi şi scorţişoară. Lasă puiul în cuptor timp de o oră şi jumătate şi nu uita să-l stropeşti cu sos din când în când. La servire ia carnea de pe oase şi pune-o pe un platou. Se poate consuma împreună cu garnitură, precum spanacul, fasolea verde sau piureul de cartofi.
Am incercat ... nu mi-a placut . Gustul de lamaie este mult prea tare...si ii da o tenta amaruie. Clar nu voi mai face aceasta reteta ...
Am incercat ! Am uimit invitatii ! O grozavie !
Doamne ,Ce minune ! Chiar ca nu mai este de stat .Plec sa incerc .