Pui cu verdeturi si caise
Mod de preparare
Un preparat usor de facut si foarte gustos.Ingrediente:
patru bucati jumatati de piept sau patru pulpe de pui, cu os dar fara piele, 20-24 de caise mari, doua legaturi de ceapa verde, coaja si sucul de la o lamaie, ulei, sare, piper, cimbru uscat, doua legaturi de patrunjel si una de marar.
Preparare:
1. Pune ulei la incis intr-o cratita. Asezoneaza cu sare si piper bucatelele de carne de pui si prajestele pe toate partile pana se rumenesc usor. Adauga putina apa, cimbru, acopera si lasa sa fiarba la foc mic, 15 minute.
2. Cand puiul este mai bine de jumate facut, adauga ceapa verde taiata marunt, coaja si sucul de la lamaie, si caisele taiate in bucatele (fiecare jumate de caisa in doua sau trei). Acopera si lasa sa fiarba toate impreuna circa 10 minute. Amesteca din cand in cand
3. Cand este aproape gata potriveste de sare si piper si adauga toata verdeata, mararul si patrunjelul taiate cat mai marunt. Lasa totul pe foc inca doua-trei minute. Acopera si lasa mancarea sa se odihneasca 10-15 minute inainte de a o servi.