pui cu smantana si ardei capia copti
Mancaruri / 23.06.2013

Ingrediente

Ingrediente necesare: 1 piept de pui mai mare (fara piele) 300 grame smantana 500-1kg de ardei capia 2 linguri de faina 1 ceapa 2 linguri ulei 2 foi de dafin, patrunjel sare, piper

Mod de preparare

Am taiat pieptul de pui in bucati potrivite, pe care le-am presarat pe ambele parti cu sare, piper si le-am lasat intr-un vas in frigider aproximativ 30 de minute pentru a se patrunde cu aromele. Dupa aceea am pus bucatile de piept la rumenit in putin ulei, pana au prins o culoare aurie. Cand au fost gata, le-am scos pe un servetel de hartie pentru a se scurge de ulei. Intre timp, am tocat ceapa marunt, si am pus-o la calit , doua linguri de ulei, sarea si piperul. Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat bucatile de pui ,ardeii capia copti,si apa cat sa acopere totul (2-3 cani). Am lasat sa fiarba 15 minute, dupa care am adaugat 300 de grame de smantana, amestecate in prealabil cu cele 2 linguri de faina si putin usturoi pisat. Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute pentru a capata consistenta, dupa care am oprit focul. La final am adaugat marar tocat. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro