Pui cu parmezan la cuptor
Mancaruri / 14.10.2016

Ingrediente

1 pui de aproximativ 1 kg, porționat
1/2 cană cu parmezan ras
1 linguriță cu sare
1/4 linguriță cu piper negru măcinat
1/4 linguriță usturoi granulat
1/4 linguriță boia
1/4 linguriță cu cimbru uscat
1 lingură cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
1/2 cană cu pesmet
1/4 cană cu unt topit
1/2 cană cu vin alb, sec

Mod de preparare

Pune sarea, piperul, pudra de usturoi, boia, cimbrul, parmezanul, pesmetul și pătrunjelul într-o pungă rezistentă.
Adaugă bucățile de pui și agită pentru ca puiul să fie bine învelit în compoziție.
Unge cu ulei o tavă pentru friptură și așază bucățile de pui în ea.
Stropește-le cu untul topit.
Pune tava neacoperită la cuptor și lasă timp de 45 de minute, la 175 grade Celsius.
Scoate din cuptor, toarnă vinul alb peste friptură, acoperă tava cu capac sau folie de aluminiu și mai lasă încă 15 minute la cuptor.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro